PL / EN

pasekb90

bilety w cenie 20 zł (przedsprzedaż) / 25 zł (w dniu koncertu) do nabycia:
* na tickets.soundrive.pl, www.eventim.pl
* w dniu koncertu w kasie Klubu B90 (ul. Elektryków, Gdańsk Stocznia)

WYDARZENIE NA FACEBOOKU

19:00 drzwi
19:30 Castlings
20:00 Judy’s Funeral
21:00 Kiev Office

19 MAJA 2017 – KIEV OFFICE /PL/. JUDY’S FUNERAL /PL/, CASTLINGS /PL/

Kiev Office to grupa z morza i marzeń, założona w 2007 roku w Gdyni przez Michała Miegonia (Wok, Git). Od dziesięciu lat nieprzerwanie dostarcza głośnych melodii i abstrakcyjnych tekstów o mocnym i wyjątkowym rytmicznym fundamencie (Krzysztof Wroński – Perkusja, Joanna Kucharska – Bass).

Trio ma za sobą ponad 170 koncertów w kraju i zagranicą – między innymi festiwale : Heineken Open’er Festival, Jarocin, MusikDirekt Fest w Szwedzkim Kalmar.

Na najnowszym, piątym albumie grupy zatytułowanym „Modernistyczny Horror”, Kiev Office eksplorują tematykę życia w architektonicznej pułapce modernizmu oraz kontrowersje związane z trendami żywieniowymi. Wszystko w iście Sonic Youth’owej oprawie muzycznej, serwowane razem z bałtyckimi glonami.

Co kryje za wymuskanymi fasadami budynków? Co znaleźć można skręcając z utartych turystycznych szlaków, wymykając się ze zorganizowanej wycieczki? Album „Modernistyczny Horror” zabiera słuchacza w podróż w takie właśnie niezbadane zakamarki. Przez krzaki, nadmorskie bunkry, podziemne korytarze i rzadko odwiedzane enklawy pierwotnych gdynian i kaszubów – docieramy do samego jądra ciemności. Do wnętra miasta.

Dyskografia Kiev Office :
2009 – „Jest Taka Opcja”
2011 – „Anton Globba”
2013 – „Zamenhofa”
2014 – „Statek Matka”
2017 – „Modernistyczny Horror”

Michał Miegoń – Wokal, Gitara
Joanna Kucharska – Wokal, Bass
Krzysztof Wroński – Perkusja

fot. Paweł Jóźwiak